BLØF

Vandaag vanuit Rockanje naar Vlissingen gefietst. Na wederom een goed ontbijt van Marieke en de kinderen. Ook Manon is blijven slapen en heeft samen met Luuk besloten een deel mee te trappen. Heel gezellig om zo samen op te fietsen. Afgesproken om Marieke en Suze te ontmoeten in Renesse, voor pauze en voeding. Inmiddels via de tamtam van Manon een logeeradres gevonden in Vlissingen. Prima geregeld weer!

Wanneer je op zo’n mooie dag langs de kust van Zeeland sport, begrijp je in één keer alle songteksten van de mannen van Bløf. Alles in Zeeland is poëzie. Prachtige vergezichten over de Noordzee, het Grevelingenmeer, de Deltawerken en de niet te zuinig mooie mensen. Ook de Brouwersdam lag er keurig bij. Een heerlijkheid om hier te zijn. Nog voor het dorpje Zoutelande begin ik spontaan te zingen. In het Duits, dat wel.

In Vlissingen wacht een gastvrij gezin mij op. Anneke en Marco verzorgen mij tot in de puntjes. Ik kan vertoeven op de logeerkamer. Één van hun kinderen heeft zelf ook kanker gehad en is zelfs behandeld door dezelfde arts als van Anne. Toeval bestaat niet, zeg ik dan maar. Automatisch verlopen de gesprekken alsof je elkaar vaker hebt gesproken en ervaren wij wat het heeft betekent om zo dicht bij ellende te hebben gestaan.

Wie legt me uit hoe alles werkt,
Hoe groot het gat is tussen nu en nooit
En hoe het komt dat ik nu merk:
Jij bent weg, maar dichterbij dan ooit.

Op naar Bergen op Zoom!

Goedereede om terug te komen
Met Luuk in Ouddorp (foto Manon)
Zoutelande
Deltaplan onderweg
Vuurtoren met duingras

12 gedachten over “BLØF

  1. Wat een mooie en ontroerende beleving in Vlissingen.
    De ontmoeting met deze mensen en Anne die als een onzichtbaar engeltje achter je aan fietst geven je vandaag de kracht voor de etappe naar Bergen op Zoom!
    Succes en liefs van mam en pap.

  2. Lieve Sam, naast fietsen, kan je zingen, schrijven recht uit het hart.. gerust een multi talent mag je jezelf noemen! Bovenal een ongelofelijke doorzetter en bikkel ! Er zullen veel mensen heel trots op jou zijn❤️ Take care ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *