Toch een topdag!

Direct na Boekelo begint het gemodder. De meeste kilometers van vandaag gaan over kinderkopjes, lukraak gelegde klinkers, boerenerf en onverharde wegen. Het mopperen in gedachten gaat over naar hoorbare frustratie. Ik noem het prostaatpaden en niersteenweggetjes. Je ziet op de anwb paddenstoelen Ootmarsum 6 km staan, maar de toeristische route volgt de grens met Duitsland en maakt daar 20 van. Ook vinden sommigen het hier leuk om na het zuipen in de keet, bordjes om te draaien of weg te halen. Tel daar de wegomleidingen bij op en de keren dat het beter is om af te stappen en de Elliptigo te duwen. Inmiddels heb ik ook door dat in elk dorp wel een plaatselijke adverteerder uit het route boekje zit. Na het zoveelste rondje om een thee-tuin, lunch&lounch koepel of hippe melk bar, ben ik het zat. Ik ben in staat de route te verlaten en de makkelijkste weg te pakken. De vermoeidheid hoopt zich op en hier en daar ontstaan wat spierpijntjes. Wat een … route.

Het is tijd om tot 10 te tellen. Even stoppen en pas op de plaats maken. Het is prachtig weer, ik ben buiten en gezond bezig, de omgeving kan slechter en de meeste mensen zijn ook best wel aardig. En niet vergeten waarom ik dit doe natuurlijk. Gewoon het stramme er uit fietsen! En door.

Kinderen met kanker krijgen kralen waar ze een ketting van kunnen maken. Een soort tijdslijn met voor elke gebeurtenis een andere kraal. Voor ziekenhuisopname, pleisters plakken en ambulance vervoer bijvoorbeeld. Anne heeft in de 5 jaar dat zij ziek was, zichzelf 20 vreselijke rotdagen toebedeeld en daar uiteraard een kraal voor gekregen. Haar totale Kanjerketting bestaat uit 1259 kralen, waaronder 245x chemotherapie, 103 scans en 22 operaties. Met recht een Kanjerketting! Mijn rotdag valt nog wel mee.

Helemaal als blijkt wat er is georganiseerd door onze buurtjes uit de straat. Er is een hotel met sauna’s, zwembaden en wellness geregeld in Ommen. Wanneer ik na 130 kilometer trappen dan ook nog opgewacht wordt door Marieke, kan de dag niet meer stuk. Buurtjes: bedankt! Wij hebben er van genoten!

Deze tocht maakt aardig wat los. Er zijn veel mensen die initiatieven opzetten, overnachtingen regelen en meedenken. Wij krijgen privé ook erg veel mooie berichten binnen. Allemaal heel veel dank!

Twente!
Maaiveld 3
Rustpunt
Ook zo’n pad met klinkers
Anne haar Kanjerketting
Vermoeid maar zeer verrast!

8 gedachten over “Toch een topdag!

  1. Hi Sam, man wat kan jij dingen mooi verwoorden! Ik heb al heel wat kippenvel momenten gehad. De laatste loodjes jongen; dan heb je het mooi geflikt! Heel veel succes de laatste 3 etappes. Jeetje, wat zal Anne trots op haar oompje zijn, net als wij allemaal. Lieve groet, (tante) Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *