Das jammèrrch (Brabants voor helaas)

Vanaf het hotel in Hoogerheide start dag 6. Via de site heeft Jaap aangegeven mee te willen fietsen en staat om half 9 keurig op de stoep. Samen met mij en Arjen, ontbijt hij wat mee en maken wij kort kennis. Jaap is kinderarts in Breda en gaat al jaren als vrijwilliger mee met de kampen van Ziezozomerzooi. Hij is mede verantwoordelijk voor de 2 fantastische kampweken die Anne heeft mogen beleven. Zodra het over deze kampen gaat, is Jaap zowel enthousiast als geroerd. Hij laat wat foto’s van Anne tijdens het kamp zien die voor mij nieuw zijn. Ik swipe door te foto’s en denk wat ik vaker zie, bij het bekijken van foto’s van Anne: wat gaat er toch in dat koppie om? Op dat moment zegt Jaap exact hetzelfde. Wij pakken de laatste spullen en zeggen Arjan gedag. Op naar Hilvarenbeek!

We trappen flink door en vertellen onze verhalen en bezigheden. Er is een prettige klik. Jaap is een ervaren fietser en geeft al snel de bekende gebaren door als er tegenliggers of auto’s naderen. Ook kent hij deze omgeving op zijn duimpje en dat maakt navigeren nog makkelijker. Trots op de Brabantse natuur en de Bourgondische gezelligheid. Dus na anderhalf uur sporten is het hoog tijd voor een bakkie.

Maar het volk van Laaf en Kedeng Kedeng blijkt nog in de 100 jarige slaap te zijn gebleven. Geen enkele bar/koffiehoek/bistro of restaurant is open op deze vrijdag in augustus. Zijn wij echt in Brabant? Das toch Jammèrrch!

Zeker zijn wij in Brabant! Wij trappen door naar het huis van Jaap, waar zijn dochter de tafel heeft gedekt voor de lunch. Ook Sylvia van Ziezozomerzooi sluit spontaan aan. De gezelligheid is compleet. Wij besluiten om te gaan kijken bij de bloeiende heide en daarna scheiden onze wegen. Jaap: dank voor het meefietsen en de verzorging onderweg, je gastvrijheid en alles er om heen!

Zelf fiets ik verder naar Hilvarenbeek, via Goirle. Daar ontmoet ik Martijn bij zijn mooie klimbos. Martijn, zijn gezin en zijn team, kennen wij van onze skivakantie’s en dat heeft altijd al geklikt. Ook hier weer Brabantse gezelligheid: bitterballen op het terras voordat ik kan installeren bij hen in huis. Hier kan ik douchen, eten en slapen. Ja: ik ben in Brabant en das toch lekkèrrch

Jaap geeft laatste aanwijzingen
Ziezozomerzooi!
Heide en kruiden
Rocks and Rivers

11 gedachten over “Das jammèrrch (Brabants voor helaas)

 1. Dag Sam!!

  Via Roy kreeg ik de link door op Facebook. Prachtig om jouw actie te zien en te ondersteunen. En ja, zeker ook leuk om jou en je gezin op de foto te zien. Heel veel respect voor wat je aan het doen bent.
  En Brabant en vooral Eindhoven is natuurlijk wel het mooiste stukje in ons land.
  Heel veel liefs en GO GO GO
  Mariska
  David
  Flo
  Lola-kay
  Billy

  1. Hé Mariska! Das leuk en natuurlijk veel te lang geleden. Bedankt voor je lieve woorden. Vandaag eigenlijk bewust Eindhoven centrum overgeslagen om de drukte te vermijden maar ook de omgeving is zeker mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *